Wie & Wat

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Wie & Wat

Sofie van Ek     
Geboren te Eindhoven in 1994 en opgegroeid in Gerwen; omgeving Nuenen.
In 2017 heb  ik mijn opleiding Vormgeving (illustratie) voltooid aan het AKV St Joost te Den Bosch. 

Eind 2020 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik officieel van start gegaan met mijn eigen onderneming genaamd Studio SvE.
In dat jaar heb ik geleerd over mijn autisme (PDD-Nos) en ADD en hoe deze van invloed zijn op mijn leven.
De positieve kanten hiervan zouden in het algemeen meer aandacht voor mogen zijn. Autisme of ADD is namelijk geen nadelig iets. Enkel anders.
Met name een andere manier van prikkelverwerking.

Wat typeert mij
     
Eerlijkheid staat hoog in het vaandel bij mij en vind ik vanzelfsprekend. Ik ben niet erg goed in bluffen. Solliciteren gaat hierdoor altijd geweldig bij mij (not).
Doordat ik graag eerlijk ben, ben ik ook betrouwbaar.

Ik kom mijn afspraken na en geef het aan als ik denk deze niet na te kunnen komen. Mijn agenda is een van mijn beste vrienden en extern geheugen! 
Nadeel is wel dat ik deze eerlijkheid ook van anderen verwacht en geïrriteerd kan raken wanneer zij afspraken niet na komen. 
Ik heb een groot inlevings- en verbeeldingsvermogen en bedenk soms de meest rare verhalen.
In deze verhalen leg ik soms verbanden die voor mij redelijk voor de hand liggen en voor anderen blijkbaar verassend of erg grappig zijn(of raar. Het is maar net met wie je spreekt).
Ook kan ik objectief en praktisch naar problemen kijken (ik analyseer graag) en ben ik ontzettend gedreven wanneer iets mijn aandacht te pakken heeft. Doordat ik aandacht voor details heb, zie ik ook ontzettend veel om mij heen. Soms kan ik mij hierdoor minder goed concentreren op een gesprek in een drukke ruimte. Een doodnormale fietstocht ervaar ik al snel als uitje. Er is zoveel te zien!
Ik ben voornamelijk introvert en niet de drukke aanwezige in een gezelschap. Spreken voor grote groepen vind ik spannend en vermijd ik liever.
Verder heb ik altijd het beste met mensen voor en ben ik een voorstander van:

'behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden'
 

   

      Wat is een illustratie?
Dat is een vraag die ik heel vaak krijg.

Heel kort door de bocht is een illustratie:
"een afbeelding die een tekst of boodschap ondersteunt". 
Afbeeldingen zijn immers eye-catchers! Het is het eerste wat je ziet wanneer je je krant open slaat of door je social media feed scrolt. Het maakt het lezen van een artikel een stuk toegankelijker.
Ook de spam in je mailbox doet het beter wanneer er een afbeelding bij staat.
Zeker in onze huidige maatschappij die bol staat van de visuele prikkels. 

De Zeeuwmeermin T-shirt serie is ook een illustratie. Ik vertel hier het verhaal van vier vriendinnen. Hetgeen waardoor ze verbonden zijn met elkaar heb ik verwerkt in elementen in de tekening.
Het tekenen van zo'n afbeelding is mijn kracht!
 

      Tekenwerk

Alles wat niet valt onder 'het ondersteunen van tekst' noem ik voor het gemak tekenwerk.
Hieronder vallen op zichzelf staande tekeningen of op zichzelf staande series.  
De adventure serie is hier een voorbeeld van.


      Waar maak ik tekeningen voor?  

Ansichtkaarten, T-shirts, mokken, landkaarten, folders, stickers, mappen, kalenders, tassen, inpakpapier, website icoontjes (zie punaise), huisportretten...
Eigenlijk kun je heel veel kanten op met zowel tekenwerk als illustratie. Ik kan dus geen totaal plaatje scheppen (figuurlijk dan) met álle projecten of een 'tot hier en niet verder' quotum stellen. 

Dus mocht je andere ideeën hebben die hier niet bij staan en je wilt weten of ik dat kan of wat de kosten zijn, stuur me vooral een berichtje!

Bij beiden maak ik gebruik van mijn kennis over o.a: kleurgebruik, bewerkingsprogramma’s en composities en vlakverdeling. Het 'less is more' principe.
Hierdoor kan ik breed meedenken in de realisatie van ideeën. En elke week leer ik weer meer!

 

      Beschrijving van mijn werk    
Ik creëer graag nieuwe werelden en maak hierbij rijkelijk gebruik van mijn fantasie.Out of the neurotypical 
box denken doe ik van nature. Zo kom ik tot het maken van verassend beeldmateriaal.Vooral het werken met lichtval, perspectief, contrast en droge humor vind ik leuk om te doen.Mijn werk is levendig en rijkelijk gevuld met details. 
Maarja. Bekijk het vooral zelf op deze website. Want om nou van een beschrijving van beeld uit te gaan terwijl je ook plaatjes kunt kijken...

   

sofie_van_ek_06_ander plaatje.jpg

Samen komen we tot iets moois

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon